Alavuden Seudun Hengitysyhdistys ry

Yhdistyksen tarkoituksena on sosiaali- ja terveysalanjärjestönä ja Hengitysliiton jäsenenä edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kuntalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta.

Yhdistys on perustettu 1984. Jäseniä on n. 250. Yhdistys toimii Alavuden ja Ähtärin kaupunkien sekä Kuortaneen kunnan alueella.

Yhdistyksen tehtävänä on:

• Toimia hengityssairauksien ja tuberkuloosin ennaltaehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen puolesta
  • Vaikuttaa hengityssairaiden ja tuberkuloosiin sairastuneiden edunvalvonta-, tuki- ja asiantuntijajärjestönä
  • Olla paikallisesti yhteistyössä päättäjien ja viranomaisten sekä muiden sosiaali-, kansanterveys- ja vapaaehtoisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista ilmoitetaan Viiskunta ja Uutisnuotta-lehtien seuratoimintapalstalla ja tarpeen vaatiessa muuallakin Viiskunta ja Uutisnuotta-lehdissä.

EsikatseluLiiteKoko
Hengitysyhdistyksen säännöt54.59 Kt