Härmän Hengitysyhdistys

Hengitysliitto on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tehtävänä on edistää hengitysterveyttä ja hengitysairaan hyvää elämää. Liiton mottona on "hengitysterveys on jokamiehen oikeus". Härmän Hengitysyhdistys edistää hengitysairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta sekä toimii terveellisen elinympäristön puolesta.

Härmän potilasyhdistys on perustettu vuonna 1942 ja sen nimi on muutettu Härmän Hengitysyhdistykseksi vuonna 2001. Jäsenmäärä on hieman alle 100 ja yhdistys toimii Kauhavan kaupungin alueella. Yhdistykseen voi liittyä myös muualta Suomesta. Yhteistyötä tehdään mm Seinäjoen keskussairaalan hengityssairaiden kuntoutusohjaajan ja keuhkolääkärien kanssa sekä kouluterveydenhoitajien, terveyskeskusten hengityshoitajien, uniapneahoitajien kanssa,  apteekkien henkilökunnan kanssa.

Ryhmät: