Ajankohtaista

100 jäsenen Mäntyharjun hengitysyhdistyksessä panostetaan liikuntaan

Julkaisuaika: 
21.1.2018 16:55

 

 Jorma Laesharju

Kuva: Jorma Laesharju

Mäntyharjun hengitysyhdistyksessä vuosien ajan

 

 

 

Kymmenen hengen ryhmä kokoontuu viikoittain allasjumppaan ja voi sitä veden pärskettä kun ryhmäläiset juoksevat ja jumppaavat itselleen hengitysterveyttä!

Eija Salokatveen kirjottamia muistoja viime kevään Saariselän hiihtomatkalta.

Lapissa:

Paikallisen yhdistyksen kanssa. Aurinkoisen kuljettajan kyydissä. Herttaisen matkaemon johdolla. Lähtiessä ja saapuessa +6. Auringon paistaessa 15 tunnin matkat sujuvat rattoisasti tietokilpailujen, haitarimusiikin ja laulun merkeissä sekä evästaukoja pitäen.

Matkakumppanin lääkekuuri estää hiihtämisen. Kumppaniksi hiihtolenkille saan tutun tunturipapin. Poikkeamme Savottakahvilassa. Laanilaan jään monotansseihin Lokin ja Pyynikkivalssin ajaksi.

Sukset saan pitämään punaisella Rexillä 0-10+. Yksi päivä kuluu Kaunispäällä jättimunkilla. Yksi ilta vierähtää miehen sukulaisella kyläillen ja kuha-ateriasta nauttien.

 Pikkuhiihtolenkeistä pohkeet kipeytyvät. Saunan löylyt ja venyttely auttavat. Kiilopään savusauna on elämys vailla vertaa. Kiva on kuulla muiden reissuista Kulmakurusta, Rumakurusta, Vellinsärpimeltä, Luulammilta, Kuukkelilammelta ja Ahopäältä. Onkohan joku käynyt Rautulammellakin?

Kaikkiin liittyy muistoja -71 vuodelta asti, onhan tänä 51. Lapin matkani. Ruoaksi nautimme porokeittoa, Teerenpesän poronkäristyksen ja mies maistaa Jäämeren lohta+kuningasrapua, saamme hyvää palvelua. Siulassa maistelemme hyvää kalalaatikkoa/lohesta ja pannaria. Matka Inarin Siidaan ja elämyksenä on Hannu Hautalan luontokuvat Souvarien tahdissa.

Viimeinen hiihtopäivä sujuu H:Hnimikirjoitusta muistellen. Vielä Panimossa bingoa ja ehkä lohikeittoa?

Aika on pakata ja lähteä Mäntyharjulle hotelliaamiaisen jälkeen.

Teksti: Eila Tuovinen ja Helena Narkilahti

 

 

 

 

Ryhmät: