Napapiirin Hengitysyhdistys ry

Napapiirin Hengitysyhdistys on perustettu vuonna 1951 ja sen tarkoituksena on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kansalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta.

Yhdistys on Hengitysliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu kolmetoista Lapin kuntaa eli Enontekiö, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä. Yhdistyksessä on noin 400 jäsentä.

Vuoden 2012 alusta Kolarin, Muonion ja Pellon kunnat siirtyvät Länsi-Lapin Hengitysyhdistyksen alueesta Napapiirin Hengitysyhdistyksen toimialueeseen.

Yhdistyksken Silmutoimikunnat ovat Kemijärvellä ja Sodankylässä.

Keskuspaikkana on Rovaniemi ja yhdistyksen toimisto on osoitteessa Pekankatu 8 B 15, 96200 Rovaniemi.

Ryhmät: