Yhdistyksen uutisia

18.10.2017
Tiedote. Julkaistu: 17.10.2017, 13:42 Hengitysliitto
3.5.2017
1.5. Mikkelin torilla äkkiryntäyksenä "Suomi liikkuu sata lasissa!"- keppijumppa Susannan vetämänä. Mukana Pieksämäen ja Mikkelin hengitysyhdistysväkeä ja Hengitysliiton lahjoittamat jumppakepit käytössä
26.4.2017
Astmaa sairastava voi viettää tavallista elämää ja nauttia liikunnasta. Astmaa sairastavan omahoitoon kuuluu säännöllinen lääkkeiden otto, oireiden tunnistaminen oman voinnin seuraamisen avulla, tarvittaessa PEF-arvojen mittaaminen ja säännöllinen liikunta.
30.3.2017
Sosiaalietuuksien päätöksissä tulee huomioida sisäilmasta sairastuneiden tilanne kokonaisuutena ja tukea heitä taloudellisesti kuntoutumisen ja uuden työn etsimisen aikana.
28.3.2017
Lahjoita 110-vuotisjuhlaa viettävälle Pieni ele -keräykselle ja tue paikallista ja valtakunnallista vammais- ja terveystyötä.
13.3.2017
Vähintään yksi ihminen kahdestakymmenestä nukahtaa tänäänkin television ääreen ja kuorsaa, eikä se johdu ohjelmistotarjonnasta tai päivän kiireistä.
22.2.2017
Tuoreen tutkimuksen mukaan on mahdollista, että astmalääkitys itsessään kumoaa lapsen lihavuusriskin. Astma ja lihavuus on yhdistetty toisiinsa aiemminkin, mutta epäselväksi on jäänyt, kumpi altistaa kummalle.
22.2.2017
Pieksämäen Seudun Hengitysyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous 22.2.2017 yhdistyksen toimistolla klo 18.00. Käsitellään sääntömääräiset asiat sekä hyväksytään uudet säännöt. TERVETULOA!
14.2.2017
Hengitysliiton ”Suomi liikkuu 100 lasissa!” –kampanja kannustaa arkiliikuntaan. Kampanjassa tuodaan esille liikunnan tärkeyttä hengitysterveyden ylläpidossa ja hengityssairaan toimintakyvyn edistämisessä. Noin miljoonalla eli joka 5:llä suomalaisella on hengityssairaus; yleisimpiä ovat astma, keuhkoahtauma ja uniapnea. Hyvä fyysinen suorituskyky tukee arjesta selviytymistä ja itsenäistä asumista kotona. Liikunta myös vähentää merkittävästi terveyspalveluiden käyttöä.
7.2.2017
Hengitysliitto vaatii kuntavaaliteemassaan: jokaisen oppimis- ja työkyky on turvattava.
24.1.2017
Keuhkoahtaumatautia sairastavan kannattaa liikkua, vaikka henkeä ahdistaisi. Jo 6000 askelta päivässä parantaa peruskestävyyttä ja lihaskuntoa.
9.1.2017
Kun pakkaset paukkuvat, keuhkot on hyvä suojata hengitysilmanlämmittimellä. Hengitysilmanlämmittimiä voi kysellä urheiluliikkeistä, apteekista, Jonas Oy:stä tai paikallisesta hengitysyhdistyksestä.