Kaupunkisilmu starttasi Raahessa

Julkaisuaika:
15.11.2017 20:36

Virkistystiistai on Raahen seudun yhdistyksen uusi toimintakonsepti. Sen idea on tarjota kerran viikossa jäsenistölle Raahessa vertaistekemistä ja mukavaa yhdessäoloa.

”Yhdistyksellämme on aktiiviset silmut Siikajoella ja Pyhäjoella. Samantapainen tekeminen puuttui kaupunkialueelta ja siksi päätimme kokeilla tätä”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tuulikki Hautala.

Mitä kaupunkisilmun virkistystiistait tarjoavat jäsenille? Vaikka mitä, paljastaa sihteeri Ritva Ala-aho.

”Pelaamme seurapelejä, opettelemme bocciaa, järjestämme teemailtoja ja kutsumme kiinnostavia vieraita”, luettelee Ritva. Teemailloissa käytetään hyväksi muun muassa Hengitysliiton tuottamia videoita.

”Syksyn teemailta hyvinvoinnista ja lääkärin videoluento uniapneasta olivat yleisömenestyksiä”, Ritva iloitsee. Vapaaehtoisen ohjaamat peli-illat ovat nekin löytäneet yleisönsä ja bocciassa viritellään yhteistyötä naapurin, Oulun seudun yhdistyksen, kanssa.

Uuden toiminnan käynnistäminen kaiken vakiintuneen tekemisen lisäksi vaatii hallitukselta työtä ja innostusta. Onnistumiset ja uusien aktiivien saaminen mukaan remmiin antavat virtaa, tuumivat Ritva ja Tuulikki.

Raahen seudun yhdistyksen kokeilun mahdollistaa Hengitysliiton kehittämisavustus Toimintatonni.

Ryhmät: