Yhdistyksen uutisia

15.6.2017
Oletko sinä tai perheesi ollut asunnoton sisäilmasta oireilun tai sairastumisen vuoksi? Onko sinulla kokemuksia tilapäismajoituksesta? Ole hyvä ja vastaa Hengitysliiton ja sen jäsenyhdistyksen Sisäilmasta sairastuneet ry:n kyselyyn.
26.5.2017
Tiistaina 23.5.2017 perustettiin Espoon sisäilmajaosto, joka toimii Sisäilmasta sairastuneet ry:n paikallisjaostona.
1.11.2016
Sisäilmasta sairastuneet ry:n asuinalauehankkeen määräaikaiseksi hankepäälliköksi on palkattu Katja Minkkinen, joka on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana sen perustamisesta lähtien. Puheenjohtajan tehtävää tällä aikaa hoitaa varapuheenjohtaja Jari Kokko.
18.3.2015
Suomen rakennuskannalla on suuri korjausvelka. Pitkittyneet huolto- ja korjausvälit sekä rakentamisen huono laatu aiheuttavat lukuisia kosteusvaurioita niin julkisiin kuin yksityisiinkin rakennuksiin. Korjaamaton kosteusvaurio voi ennen pitkää aiheuttaa terveyshaittoja, pahimmillaan pysyviä sairauksia. Sosiaali- ja terveysministeriön teettämän tutkimuksen mukaan jopa 600 000 suomalaista altistuu kosteusvauriomikrobeille päivittäin. Näistä osa sairastuu vakavasti, ellei ongelmiin puututa ajoissa. Ensisijaisen tärkeää on saada vakavasti oireilevat ihmiset pois altistavista tiloista, näin voidaan ehkäistä pysyvä sairastuminen.
10.6.2014
Onko sinulla kokemuksia sisäilmaongelmasta kotonasi, työpaikallasi tai oppilaitoksessasi? Kerro tarinasi 30.11.2014 mennessä.
18.3.2014
Hengitysliiton tänään julkaisema selvitys sisäilmasta sairastuneiden kokemuksista kertoo, että sairastuneet jäävät usein ilman apua. He eivät saa myöskään tietoa siitä, miten toimia, kun oma koti tai työpaikka on homeessa. Selvityksen voi lukea kokonaisuudessaan Hengitysliiton sivuilta.
2.12.2013
Sisäilma sairastuttaa – miten tuemme oireilevia ja sairastuneita? Asiantuntijaseminaari maanantaina 18.11. klo 13-15 eduskunnan Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3, Helsinki)
28.11.2013
Hengitysliitto on aloittanut kokemusasiantuntijoiden koulutuksen syksyllä 2013. Ensimmäisenä sairausryhmänä koulutetaan homeesta- ja kosteusvaurioista sairastuneita vertaistukiohjaajia ja kokemusasiantuntijoita. Ensimmäiseen koulutusryhmään osallistuu 3 yhdistyksemme hallituksen jäsentä. Kuvagalleriasta löydät kuvakoosteen koulutuspäivästä.
18.11.2013
Sisäilmasta ja homeesta aiheutuvia ongelmia, oireita ja sairauksia ei tunnisteta eikä tunnusteta riittävästi eikä sairastuneita osata auttaa eteenpäin.
6.11.2013
Luennot järjestetään Sampolan auditoriossa (Sammonkatu 2 Tampere, 2. krs) Tilaisuuksiin on vapaa pääsy!
4.11.2013
Sisäilmasta aiheutuvia ongelmia, oireita ja sairauksia ei terveydenhuollossa tunnisteta riittävästi eikä sairastuneita osata auttaa eteenpäin. Oireiden tunnistamista vaikeuttaa se, että hengitysteiden ärsytysoireiden ohella sairastuneilla voi olla moniin muihin sairauksiin sopivia yleisoireita kuten väsymystä ja erilaisia särkyjä.